مقدمه
قطعات موتور برق همواره یکی از اصلها در کارکرد در موتور برق است. اگر از موتور برقها به اندازه کافی رسیدگی نشود ممکن است شاهد آسیب دیدگی قطعات آن باشیم و اگر این آسیب از قطعات اصلی باشد، شما باید هزینه زیادی را برای درست کردن آن قطعه محتمل شوید. امروزه در هر مکانی که قطعی برق باعث ایجاد ضرر میشود، وجود یک موتور برق الزامی است. این دستگاه باید در طول استفاده یا بعد از هر استفاده به صورت منظم بررسی و سرویس شود. در ادامه این مقاله از شرکت صنایع جوش و برق دلتا با شما درباره قطعههای دیزل ژنراتور همراه هستیم.
قطعات موتور برق
به طور کلی قطعات موتور برقها به دو گروه اصلی تقسیم میشوند. گروه اول قطعاتی هستند که در قسمت دیزلی دستگاه بهکار میروند که از اهمیت بیشتری برخوردارند. گروه دوم نیز قطعات تشکیل دهنده سیستم الکترونیکی دستگاه هستند. برخی از مهمترین قطعات قسمت دیزلی شامل واشرها، سیستم خنککننده، یاتاقان، سیلندر، فیلترهای مصرفی، سیستم سوخترسانی، تسمهها، چرخدندهها و سیستم روغن رسانی میشوند.
مهمترین قطعات مربوط به سیستم الکترونیکی نیز شامل مقاومتها، تنظیمکنندهها، دیودها ، فنها، باطری، فیوز، سنسور و جعبه کنترل میشوند. این قطعات در کنار هم وظیفه تولید برق را برعهده دارند. این قطعات باید به طور منظم و هر چند وقت یکبار بازبینی شوند. عدم بازبینی به موقع و سرویس نکردن موجب کاهش طول عمر موتور برق میشود.
هندل
در برخی موتور برقها، همراه با راه اندازهای دستی روشن میشوند. لذا لازم است تا از سلامت راه اندازها و استارتهای دستی اطمینان حاصل کنیم. به این ترتیب مجموعه هندل در کنار دسته هندل و سیم هندل از مهمترین لوازم و قطعات دیزل ژنراتور محسوب میشوند.
باک و درب باک بنزین
از جمله لوازم و قطعات موتور برق که لازم است در تامین آنها دقت داشته باشید باک و لوازم آن است. باک در داخل موتور برق قرار ندارد و محافظت کاملی از آنها نمیشود. از طرفی گاها پیش میآید که درب باک گم شده باشد. در چنین زمانهایی لازم است تا یک درب باک اضافه داشته باشید.
هواکش
هواکش قطعا یک قطعه مهم در کارکرد موتور برق است و کمک بسیار پررنگی به کارایی دستگاه میکند. موتورهای بنزینی همراه با هوای اطراف خود کار میکنند و هوا باید به طریقی از موتور برق خارج شود. از این رو هواکشها از جمله قطعات اصلی در جمع لوازم و قطعات دیزل ژنراتور محسوب میشوند.
انواع موتور برق
در بخش قبلی قطعاتی که نام بردیم در این نوع از موتور برقها استفاده میشوند. اما در همهی موتور برقها این قطعات یکی نیستند و ممکن است که با یکدیگر فرق کنند.
- مولد دائم: از این مولد به منظور تامین برق شهری استفاده میشود
- مولد اضطراری: این مولد قابلیت تامین برق را به صورت خودکار داشته و در زمان افت فشار به تولید برق میپردازد
- مولد چند منظوره: این مولدها برق مورد نیاز اماکن بزرگ و صنعتی را تامین میکنند
- مولد پایه: این مولد برای تامین موقتی برق در بسیاری از اردوگاهها و مناطق کوهستانی که برق وجود ندارد، کاربرد دارد
سخن پایانی
در این مقاله شما را با قطعات ریز و درشت موتور برق آشنا کردیم و انواع موتور برق را نیز نام بردیم. اگر قصد خرید و یا اجاره موتور برق را دارید میتوانید به شرکت صنایع جوش و برق دلتا سر بزنید. این شرکت دست سود بگیران را از معاملات قطع کرده و محصولات خود را با مناسبترین قیمتها ارائه میدهد.
Leave A Comment